Verkopers

INBRENG VAN GOEDEREN

Al sinds 1833 veilt Van Stockum's Veilingen inboedels van gevarieerde samenstelling van particulieren. Wij kunnen ons dus met enig recht specialist noemen. Onze dienstverlening richt zich op 2 specifieke punten:

1. Het realiseren van een zo hoog mogelijke opbrengst van uw goederen, zowel in het belang van de inzender als van het veilinghuis. Hoe doen we dat?

  • Uw goederen worden onderverdeeld naar specialisatie. Antieke boeken en prenten in de Boek- en prentveiling, Chinees porselein, Oosterse bronzen en dergelijke in de Aziaticaveiling en uw antieke meubelen, schilderijen, zilver, porselein en aardewerk in de Kunst- en antiekveiling. Ook voor militaria, speelgoed, munten en penningen organiseren wij i.s.m. het Venduehuis der Notarissen speciale veilingen. Elke specialisatie heeft zijn eigen kring van verzamelaars en liefhebbers met hun specifieke eisen. Wij weten dat en kunnen dit terug laten zien in de opbrengsten.
  • Onze ervaren taxateurs beoordelen uw goederen op waarde, ouderdom, zeldzaamheid en conditie. Vanwege onze ervaring hebben we een goed inzicht in de ontwikkelingen van de (kunst)markt. Daardoor kunnen we u een schatting geven van wat uw goederen waard zijn op een veiling en kunnen u adviseren over de beste verkoop.
  • Met diverse specialistische veilingen per jaar kunnen we rekenen op een uitgebreike klantenkring (van zowel particuliere kopers als (kunst)handelaren) van over de hele wereld.
  • Ter bescherming van onze inbrengers werken we altijd met limieten. Hieronder wordt simpelweg níet verkocht, zo bent u altijd gegarandeerd van een minimale opbrengst. Deze limieten worden door onze experts vastgesteld, hierbij uiteraard rekening houdend met de wensen van de verkoper.

2. Wij staan u met raad en daad terzijde bij de fysieke en administratieve afhandeling van uw goederen. Hoe doen we dat?

  • Wij zorgen voor het transport van uw goederen en werken hiervoor al meer dan 30 jaar samen met een professioneel verhuisbedrijf, tegen zeer concurrerende tarieven.
  • Wij kunnen helpen bij het ontruimen van die goederen die niet voor veiling geschikt zijn en kunnen zorgen voor het ‘bezemschoon' opleveren van de woning.
  • U overlegt direct met onze taxateurs. Neem contact op met onze afdeling Kunst & antiek of onze afdeling Boeken & prenten.

KOSTEN

Afhankelijk van de waarde van de te veilen boedel of individuele inbreng rekenen wij een verkoperscommissie die uiteenloopt van 12% tot 20%*. Tevens brengen wij foto- en administratiekosten in rekening.

* Bij het veilen van boeken en prenten kunnen deze percentages afwijken. Neemt u hierover contact op met één van de medewerkers van de afdeling Boeken en Prenten.

TAXATIES

Aan taxatiewerkzaamheden zijn kosten verbonden. Een indicatie over de veilingwaarde kan, met enig voorbehoud, ook altijd gedaan worden aan de hand van foto's. Daarvoor stuurt u deze naar: info@vanstockums-veilingen.nl. In verband met het grote aantal foto's dat ons wordt toegezonden, verzoeken wij u vriendelijk de grootte van uw fotobestanden enigszins te beperken.

ZEKERHEID

Van Stockum's Veilingen conformeert zich zowel voor kopers als verkopers aan de door de Federatie van Taxateurs, Makelaars en Veilinghouders (TMV) vastgestelde en gedeponeerde voorwaarden. Klik HIER voor meer informatie over de TMV.